Å sånn blei det

Å sånn blei det

Forestillingen "Å sånn blei det"  en musikalsk vandring fra Brevik til Langesund fra sekstitallet fram til i dag, med Pellik ved roret. Ideen ble til i etterkant av 30 års jubileumsrevy i Brevik i 2019.

  Jeg liker å skrive og brenner for lokalhistorie. Og gikk jo i gang med ideer til ny revy. Men med pandemien og en splitta revygjeng, så stranda det jo ut i ingenting.
Flere tekster var jo ferdige, Hyldesten til Sjøloftets grunder Kjetil Varn og andre Brevigianere var jo klare, jeg tenkte jo at dette måtte jo folk få høre.
Og etter to år med kulturell nedstengning , så sa jeg til meg selv,
Til helvete med jantelov og bygdedyr, dette skal jeg få til!

Så nå er jeg klar.

Tekster om folk og hendelser som har berørt mitt hjerte på godt og ondt opp gjennom livet ligger nå klare. Mye lokalhistorie som dere kommer til å kjenne dere igjen i.
Sanger om øyaguttane, Brevigianern. Breviks viktigste butikk Sandrød sport,
Oskar Rogde på Kinoen, Hu Lilly, Einar Gjeruldsen på hauen, om idretten, seilinga på
Fjorden og selvfølgelig en hyldest til Krigsseilerne. Hvem husker vell ikke Lullen, Dadden og Affen. Kjente Breviksfjes blant mange som gav alt for vår frihet og velstand.
For ikke å glemme kampen mot Gjelsten og deponiet, steget over brua med kallenavnet Judas av Furulund. En kunne jo like godt emigrert til Amerika.
Men en gang Breviker….alltid Breviker. Men etter vert en i-huga Langsundspatriot.
Så sangene fra ytterst i havgapet må jo også med. En hyldest til byen, Losen på Bukta, Sjømannsdrømmen og Oddemann, krabbefiskern som mistet livet på bukta.
Smitangen og Viktoria før og nå. John G Steen´s blues, Mannen som fikk, Wrightegaarden fram i lyset og lokket verdensstjerner til byen.
Den siste sommerkvelden og kjærligheten, Historier om vanlige arbeidsfolk,
Og det å leve mens vi gjør det, og til slutt det å ha trua på morradagen........
Jeg har vert så heldig at noen av jentene fra åra i Breviksrevyen har sagt ja til å være med. Heidi Bordier, Nina Olea Hovmoen, Nora Fosse, Vibeke Brattberg og Tonje Kristoffersen, flotte stemmer som skal krydre mange av sangene.
Bandet er jo reine gullrekka.
På gitarer Frode Kvisvik og Trond Gausnes. På fiolin og trekkspill Nikolae Bogdan. Guttorm Guttormsen på Sax, Klarinett og fløyte. På bass Truls F Gusfre. På tangenter Harald Hansen. på slagverk Rolf M Amundsen og Hans M Graasvold på banjo og mandolin. Geir Milton lyd og Jørn G Eilifstjønn lys og bilde
Etter avlyste revyer, konserter og en pandemi som har satt oss langt tilbake, så er det på tide og møtes igjen, sitte side om side foran scenen og synge å le og kanskje felle en tåre sammen.

Du er herved invitert på konsert, kjøp deg en billett og kom på forestillinger i Brevik Kulturhus 4/11 eller i Sentrumsgården kulturhus i Langesund 5/11.
Sett av datoene og bli med på reisen gjennom over seksti år med lidenskap latter, tårer og mange minner.

Hilsen
Per Ludvig Gusfre
med kor, gjester og et fantastisk band.