KAFE K | Vold & Virud -Tolv blå

20. mars 2024 20:00 - 22:00 Porsgrunn | Kafe K

Vold & Virud –Tolv blå, 

Men, Tolv blå – hva betyr det? Det betyr: Tolv diktere i blått, norske diktere, i afroamerikanske blåtoner, fremført av Jan Erik Vold & Kåre Virud, som i over førti år samlet seg om trubaduren Bob Dylan – nå går Vold & Virud til hjemlig mark og tar for oss dikt fra Petter Dass til i dag.

– Vi skritter gjennom århundrene og begynner med han som var predikant på 1600-tallet, koblet til jazzlåta «The Preacher» av Horace Silver, og dermed var utgangspunktet gitt: Vi gjør gospel av Petter Dass, og i fortsettelsen følger Johan Herman Wessel fra 1700-tallet, Henrik Wergeland og Henrik Ibsen fra 1800-tallet, fram til Herman Wildenvey, Rolf Jacobsen og de andre moderne – til sammen et 300-års album med levende, norsk poesi, forteller Vold og Virud om det nye samarbeidet.

Jan Erik Vold og Kåre Virud er kjemper innen norsk litteratur, blues, vise og rock. Legender som har banet vei og ryddet ny mark der andre har kunnet gå, så og høste. Vold har vært den nyskapende poeten og diktenes forkjemper. Kåre Virud er selve pioneren innen norsk blues og foregangsmannen for bluestekster på norsk.

Vold & Virud er viden kjent for sine plater og turneer med tolkninger av Dylan på norsk. Nå gir de seg den norske lyrikken i vold. De tonesetter 300 år med sentrale norske dikt på Tolv blå.

Sagt om denne konsertforestillingen:

Å høre Jan Erik Vold med fullt band var som å være på rockekonsert.
Marie E. Andresen, Telemarksavisa

Når Kåre Virud omsider slipper til ved mikrofonen er det magisk. Inger Hagerups «Døden forteller om sin plan for byen Venedig» er hypnotisk sterk. Virud med stemmen dypt i registeret, nesten så han minner litt om Arild Nyquist.
Geir Rakvaag, Dagsavisen

Det er for lite gospel i norsk poesi, erklærte poeten Vold smilende for et begeistret publikum. De kjente linjene fra salmedikteren Petter Dass fikk en ny dimensjon. Aldri har det svingt mer av sangskatten fra 1600-tallet.
Unni Kristiansen, Hamar Arbeiderblad

VOLD & VIRUD: Jan Erik Vold – vokal, Kåre Virud – gitar/vokal,
Baard Slagsvold – vokal/Wurlitzer/bass, Stig Sjøstrøm – trommer

 

Ticket Type Price Cart