KAFE K | Røshnes Jazz Band

24. januar 2025

@20:00

Kafe K | Porsgrunn

kr250

På lager

Beskrivelse

Røshnes Jazz Band feiret 40 års jubileum i 2019. Bandet har sitt utspring fra korpsmiljøet i Sandefjord tilbake i 1979, og fortsatt er det 4 medlemmer som har vært med fra starten. Vi kan trygt si at dette bandet startet i knebukser, da musikantene den gang var mellom 14 og 16 år og langt fra “lovlige” på mange av stedene de spilte.
Bandet utviklet seg raskt og spilte allerede på Moldejazzen i 1981, på legendariske Naustet Vårt og på jazzgudstjenesten under festivalen. Året etter sto New Orleans Jazz & Heritage festival for tur, en fantastisk opplevelse med bl.a. spilling i Gospel-teltet med Aline White på festivalen. I 1987 var gutta der igjen, og ble utnevnt til æresborgere av New Orleans. Mange konserter, klubbjobber og festivaler har det blitt i inn- og utland. Og med ulike gjesteartister som Helene Bøksle, Tricia Boutte, Steinar Albrigtsen, Morten Gunnar Larsen, Randi Tytingvåg, Gregg Stafford m.fl.
Den musikalske grunnsteinen for Røshnes Jazz Band er New Orleans musikken i alle dets fasetter og variasjoner. Oppå dette legger bandet gjerne inn f.eks. Tom Waits eller Van Morrison-låter for å krydre repertoiret. Du vet egentlig aldri helt hva bandet serverer, men det er alltid med genuin spilleglede og engasjement, basert på New Orleans musikkens mange ingredienser.
Røshnes Jazz Band er fortsatt i full vigør på jazzklubber, festivaler og konserter rundt om.

Besetning:
Knut Rømo – klarinett, sax Hans Magne Enge Hansen – tuba
Geir Ellefsen – trompet, vokal Knut G. Stenersen – trommer, vokal
Jørn Johannessen – trombone Stefan Fjellvang – gitar, banjo

For mer informasjon, sjekk vår facebookside: www.facebook.com/roshnes